Bromfiets

Voor wie?

Iedereen vanaf 15,5 jaar mag examen doen voor theorie en vanaf je 16e jaar praktijk. Wanneer je in het bezit bent van een geldig auto- of motorrijbewijs dan hoef je het bromfietsrijbewijs niet te halen.

PAKKETAANBIEDING THEORIE + PRAKTIJK € 450,-
 • inclusief internetopleiding, 15 uur examentraining en 1 theorie examen
 • inclusief 4 praktijklessen en 1 praktijkexamen

Aanmelden


Bromfiets internetopleiding

Bij Bloemzaad Verkeersopleidingen kun je een theorie internetopleiding pakket ophalen. Dit pakket bevat Speedtheorie internetopleiding, 15 uur examentraining en een theorieboek om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen bij het CBR. Na het volgen van de internetopleiding en de examentraining kun je klaar zijn voor je theorie-examen. Deze bestaat uit 50 ja/nee, meerkeuze- en open vragen waar jezelf een getal in moet vullen. Je bent geslaagd als je minimaal 43 vragen goed hebt beantwoord. Vanaf het moment dat je geslaagd bent kun je starten met de praktijkopleiding.

Praktijkopleiding

Deze mag je starten als je het theorie-examen hebt behaald dan ga je op een bromscooter van de rijschool onder begeleiding van een instructeur de openbare weg op. In groepen van maximaal 2 personen krijg je instructies van de instructeur vanaf zijn volgscooter via een ontvanger met een oorschelpje in je helm. Zo kan hij jou in elke situatie corrigeren of een pluim geven om een veilige bestuurder van jou te maken. Er is een lespakket van 4 praktijklessen.

Praktijkexamen

Na het volgen van de praktijklessen kun je examen doen. Tijdens het examen wordt een route gereden van ongeveer 25 minuten waarbij de examinator vanaf zijn volgscooter bekijkt hoe jouw verkeersdeelneming op de openbare weg is en of je de bromfiets beheerst. Deze rit hoeft niet foutloos te zijn. Het gaat er om hoe jij reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent

Kleding en helm

Het is uiteraard verplicht om een helm tijdens het rijden te dragen. Wanneer je geen eigen helm hebt dan kun je deze lenen van de verkeersschool. Je bent dan wel verplicht om een helmmutsje te kopen van € 8,00 dit i.v.m. hygiëne overwegingen. Verder is het aan te raden om beschermende kleding te dragen, dit is niet verplicht. Deze kleding kun je ook van de verkeersschool lenen.

Tarieven:

 • Internet theoriecursus incl. examen €130,00
 • Los theorie-examen € 58,00
 • Losse les van 50 minuten € 42,00
 • Los praktijkexamen € 215,00

Maak nu een afspraak

 • Vanaf 1961 zijn wij een begrip in Apeldoorn en de naaste omgeving
 • Wij werken alleen met KNMV rij-instructeurs voor motor
 • Klanten beoordelen ons met een 9,1 gemiddeld en daar zijn we trots op!

Volg ons op Instagram

#bloemzaadverkeersopleidingen

Direct aanmelden voor de opleiding ‘Bromfiets’

  Lesovereenkomst en privacybeleid:


  Factuur wordt betaald door opdrachtgever?:

  Wij rijden met je mee

  Neem contact met ons op

  Contact