Motor

Basispakket incl. AVB en AVD examen:

20 lessen inclusief AVB en AVD examen € 1395,00

Aanmelden

Voor wie?

 • Theorie  vanaf 17 jaar (deze is 1,5 jaar geldig).
 • Praktijk  vanaf 17 jaar (neem contact op met één van onze medewerkers voor welke categorie jij in aanmerking komt)

Motorrijles Theorie & Praktijk

Vanaf 17 jaar kun je starten met het behalen van het theoriecertificaat voor de motor.  Wanneer de theorie behaald is en je 17 jaar bent mag je de praktijk gaan volgen. Het praktijkgedeelte bestaat uit twee examens. Het AVB examen (voertuigbeheersing) en het AVD examen (verkeersdeelneming).
Bij doorstroming van A1 naar A2 en A2 naar A hoeft alleen een AVD examen gedaan te worden.

 Motorrijles (categorie A)

Motorrijden geeft een enorm gevoel van vrijheid. Het is heerlijk om te toeren over binnenwegen en dijken, langs riviertjes en door bossen in binnen- en buitenland.

Bovendien staat u met de motor vrijwel nooit in de file. In het woon-werkverkeer verschijnen tegenwoordig steeds meer motorrijders. Veilig ingepakt verplaatsen zij zich ‘filevrij’. Motorrijden heeft ook een keerzijde: als motorrijder bent u zeer kwetsbaar. Een goede rijopleiding is van het grootste belang om op het verkeer van vandaag de dag voorbereid te zijn.

Bij Bloemzaad Verkeersopleidingen krijgt u een goede, gedegen en veilige rijopleiding. U krijgt rijles op een Yamaha MT 07 in een groep van maximaal twee personen, waarbij de instructeur op een volgmotor achter u aan rijdt. Via een ontvanger met een oorschelp in uw helm, geeft de instructeur met zijn portofoon de aanwijzingen door. U krijgt dus in elke situatie direct te horen wat u moet doen. Na afloop van de rijles neemt de instructeur uw vorderingen met u door en worden deze bijgehouden op een instructiekaart.

Leeftijd

Om de opleiding motor categorie A te mogen doen moet u bij rechtstreekse verkrijging minimaal 21 jaar zijn op het moment van de praktijkexamens. Voor het theorie-examen en de praktijklessen hoeft u nog geen 21 jaar te zijn. Wanneer u het rijbewijs behaald krijgt u een code 80 op het rijbewijs. Met die code mag op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2) worden gereden.

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van het A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden en hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

Theorie

Om in het bezit te komen van een motorrijbewijs moet u een theorie- én twee praktijkexamens afleggen. Het eerste examen bevat voertuigbeheersing en het tweede examen de verkeersdeelneming. U mag met de motorpraktijklessen beginnen, indien u in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat A of een geldig rijbewijs B. U moet er wel voor zorgen dat u vóór het praktijkexamen verkeersdeelneming het theoriecertificaat categorie A hebt behaald. Voor het behalen van uw theoriecertificaat voor de motor kunt ook bij Bloemzaad Verkeersopleidingen terecht.

Het praktijkexamen

Examen I: Voertuigbeheersing (AVB)

Het onderdeel voertuigbeheersing bestaat uit 12 bijzondere verrichtingen, waarvan er 7 verplicht op het examen uitgevoerd dienen te worden. Van de 7 bijzondere verrichtingen dienen er tenminste 5 voldoende zijn. Het examen voertuigbeheersing wordt afgenomen in Arnhem of Zwolle.

Examen II: Verkeersdeelneming (AVD)

Het onderdeel verkeersdeelneming bestaat uit het rijden binnen de bebouwde kom, rijden buiten de bebouwde kom en het rijden op autosnelwegen. Bij dit examen moet een geldig theoriecertificaat A en een certificaat voertuigbeheersing aan de examinator overlegd worden. Dit examen verkeersdeelneming wordt in Apeldoorn afgenomen.

Reguliere opleiding

De reguliere opleiding is zeer flexibel. U kunt één of – indien u dat wenst – meerdere lessen in de week volgen. Het motorexamen wordt aan de hand van uw vorderingen en de frequentie waarmee u lest ingedeeld. De kosten van een motorrijles bedragen € 50,00. De motorrijles duurt 50 minuten. In de regel worden de lessen in blokken van 2 keer 50 minuten gegeven.

Spoedopleiding

Indien u een spoedcursus wilt gaan volgen, wordt vooraf een intest van 100 minuten afgenomen. Tijdens deze test wordt u instroomniveau vastgesteld en wordt een advies aan u uitgebracht wat voor u het beste spoedpakket is. De kosten van een intest bedragen € 100,00.

Kleding

Door het CBR zijn de kledingeisen aangescherpt. U dient minimaal een dikke spijkerbroek te dragen en schoenen, die tenminste de enkels bedekken. Indien u niet in het bezit bent van motorkleding, regenkleding, handschoenen en / of helm, dan kunt u gratis gebruik maken van onze materialen. Indien u echter gebruik wilt maken van onze helmen, dan bent u om hygiënische redenen verplicht een helmmutsje ad € 8,00 aan te schaffen. Deze helmmutsjes zijn verkrijgbaar aan de rijschool.

Tarieven:

 • Los theorie-examen € 58,00
 • Losse les per 50 min € 50,00
 • Los AVB examen € 110,00
 • Los AVD examen € 295,00

Maak nu een afspraak

Zelf Direct Regelen:

 • Vanaf 1961 zijn wij een begrip in Apeldoorn en de naaste omgeving
 • Wij werken alleen met KNMV rij-instructeurs voor motor
 • Klanten beoordelen ons met een 9,1 gemiddeld en daar zijn we trots op!

Volg ons op Instagram

#bloemzaadverkeersopleidingen

Direct aanmelden voor de opleiding ‘Motorfiets’

  Lesovereenkomst en privacybeleid:


  Factuur wordt betaald door opdrachtgever?:

  Wij rijden met je mee

  Neem contact met ons op

  Contact