Vrachtwagenrijbewijs halen

Wil jij gaan lessen om jouw vrachtwagenrijbewijs te behalen? Het leren rijden met een vrachtauto vraagt de nodige oefening, vooral een vrachtwagen met aanhanger. Om veilig te manoeuvreren is het belangrijk om optimaal voorbereid te zijn.

Als jij een vrachtwagenrijbewijs wilt behalen, dan zijn er verschillende rijbewijzen. Voor een voertuig die maximaal 3500 kg weegt waarbij de oplegger maximaal 750 kg mag wegen, is en rijbewijs C noodzakelijk. Bij een oplegger die zwaarder is dan 750, is een rijbewijs CE noodzakelijk, in combinatie met een BE rijbewijs. Een rijbewijs c1 is geschikt om voertuigen met een toegestane maximummassa van 7500 kg te besturen, waarbij ook een voertuig bestuurd mag worden met maximaal 8 personen.

Theorie examen voor het behalen van jouw opleiding

Bij het behalen van je vrachtwagenrijbewijs C of CE is het ook belangrijk om theorie examen af te leggen. Bij het theorie examen wordt ook direct code 95 meegenomen die belangrijk is voor beroepschauffeurs. De theorie examens bij het behalen van de vrachtwagen bestaat uit drie examens:

  • Rijbewijs en vakbekwaamheid deel 1 (verkeer en techniek)
  • Vrachtwagen, vragen over overige zaken
  • Vakbekwaamheid deel 3, vrachtwagen casestudies

Vrachtwagenrijbewijs halen

De praktische toets voor rijbewijs C

Vanaf het moment dat de theorie behaald is kan ook de praktijkexamen worden ingepland. Ook deze bestaan uit meerdere onderdelen voor de chauffeurs die willen gaan voor het C rijbewijs. Onder goede begeleiding van onze instructeurs wordt je klaargestoomd in de rijlessen om examen te doen voor het rijbewijs C.

  • Praktische toets. Waarbij gekeken wordt naar de chauffeurs voor het laden en lossen in noodsituaties (vrachtwagen koppelen).
  • Toets besloten terrein. Waarbij het draait om het manoeuvreren in krappe situaties.
  • Praktijkexamen. Het besturen van de vrachtwagens in het verkeer.

Deze praktijkexamens zijn noodzakelijk om de rijvaardigheid te kunnen beoordelen voordat je echt aan de slag gaat als beroepschauffeur en het rijbewijs C in ontvangst kan nemen.

Wanneer kan je beginnen met het behalen van een vrachtwagen rijbewijs?

De minimumleeftijd om te starten met lessen voor het behalen van een vrachtwagenrijbewijs is 18 jaar. Vanaf dit moment is het mogelijk om een rijbewijs C of C1 te behalen. Is het zo dat jij een beroepsopleiding doet tot beroepschauffeur, dan mag je beginnen vanaf je 17e levensjaar met lessen voor je rijbewijs en code 95!

Voor je kan starten met de opleiding en de lessen voor de praktijk en theorie examens is het belangrijk dat je in bezit bent van een rijbewijs B.

Een medische keuring voor een vrachtwagen rijbewijs halen

Voor het behalen van een rijbewijs voor zwaardere vrachtwagens of lichtere types is het noodzakelijk dat je medisch gekeurd wordt. Hierbij moet je een eigen verklaring afleggen, waarbij een bedrijfsarts gaat kijken of jij een voertuig als een vrachtwagen mag besturen

Als je na het behalen van rijbewijs C, rijbewijs CE doorgaat met met rijbewijs D binnen 3 jaar dan is het niet noodzakelijk om opnieuw een medische keurig te doen.

Een voorwaarde om opgeleid te worden tot vrachtwagenchauffeur is dat je in het bezit bent van een rijbewijs B.

Wil jij jouw opleiding bij ons volgen voor een vrachtwagenrijbewijs?

Voor je theorie examens en het behalen van vrachtwagenrijbewijs C zit jij bij ons goed! Bij ons kun jij lessen volgen om een groot rijbewijs te behalen. Je kan online contact met ons op nemen zodat jij de volgende stappen kan nemen richting het behalen van jouw rijbewijs C!

Droom jij altijd al van het rijden met vrachtwagens met een oplegger. Wil jij graag door heel Nederland rijden en goederen bezorgen bij bedrijven? Of heb jij een andere reden waarom jij graag in vrachtwagens wilt rijden? Dan wordt het behalen van jouw rijbewijs C jouw nieuwe doel! Wij helpen jou graag met het behalen van jouw theorie en praktijkexamen om in het bezit te komen van een rijbewijs C, rijbewijs C1 of rijbewijs CE.

Laat online bij ons jouw persoonlijke gegevens achter en wij zullen contact met jou opnemen.

Wij rijden met je mee

Neem contact met ons op

Contact