Vrachtwagen rijbewijs halen

Droom jij van het rijden in vrachtwagens? Wil jij om deze reden graag beginnen met rijlessen om jouw rijbewijs C of rijbewijs c1 te behalen? Bij ons kun jij jouw praktijk en theorie examens doen zodat jij de rijopleiding tot beroepschauffeur voldaan kan afronden!

Voor het behalen van een groot rijbewijs zijn verschillende elementen belangrijk om te weten voordat jij start met het behalen van jouw rijbewijs. Wil jij jouw vrachtwagen rijbewijs halen? Laat online jouw gegevens achter zodat wij contact met jou kunnen opnemen.

Welke rijbewijzen zijn er voor vrachtwagens?

Als jij jouw vrachtwagenrijbewijs wilt behalen, zijn er verschillende soorten rijbewijzen die geschikt zijn voor een vrachtwagenchauffeur. Dit heeft alles te maken met het type vrachtauto waarin gereden wilt worden wanneer het rijbewijs behaald is.

Een rijbewijs C mag behaald worden vanaf 18 jaar, mits er de beschikking is over een rijbewijs B. Wanneer je beschikt over een rijbewijs C dan is het zo dat er gereden mag worden in een voertuig die maximaal 3500 kg weegt. Daarbij mag je een oplegger van maximaal 750 aan de vrachtwagen koppelen. Met vrachtwagenrijbewijs C is het toegestane maximummassa dus het gewicht van het voortuig en het laadvermogen (max 750).

Daarbij kan je ook lessen voor een rijbewijs CE. Met dit rijbewijs is het zo dat je met een oplegger die meer weegt dan 750 kg mag rijden. Met een CE rijbewijs in combinatie met een BE rijbewijs is het zo dat je samenstellen mag besturen.

Bij een rijbewijs C1 mag er gereden worden met een voertuig tussen de 3500 en 7500 kg. Daarbij is het ook zo dat je met dit rijbewijs maximaal 8 personen mag besturen.

Wil je zwaardere vrachtwagens of juist de lichtere types besturen? Dit moet je voor ogen hebben wanneer je gaat starten met je theorie examen en de praktijklessen. Het is hierbij ook zo dat er een medische keuring moet worden volbracht met een eigen verklaring en een akkoord van een bedrijfsarts.

Vrachtwagen rijbewijs halen

Wanneer kun je beginnen met het behalen van een vrachtwagen rijbewijs?

De minimumleeftijd om te starten met de opleiding en het lessen voor een vrachtwagenrijbewijs is 18, mits je in bezit bent van een rijbewijs B. Het is hierbij wel zo dat er de code 95 behaald moet worden. Wanneer dit niet zo is dan is het mogelijk om vanaf je 21e te starten met de rijopleiding.

Als jij een beroepsopleiding doet tot beroepschauffeur, dan is het mogelijk om vanaf je 17e te starten met rijlessen tot vrachtwagenchauffeur!

Theorie examens voor het rijbewijs C

Naast dat je moet gaan lessen voor het behalen van een C rijbewijs, moet er ook een theorie examen worden afgerond. Binnen de opleiding tot het rijbewijs voor beroepschauffeurs is het zo dat er drie theorie examens moeten worden afgerond:

  • Rijbewijs en Vakbekwaamheid
  • Vrachtwagen
  • Vakbekwaamheid (casestudies)

Naast de theorie examens is het ook zo dat je aan de slag gaat in de praktijk om uiteindelijk je praktijkexamen goed te voltooien. Wil jij je vrachtwagen rijbewijs halen? Dan is het tijdens de opleiding zo dat er drie praktijkexamens zijn.

  • Praktische toets. Hier gaat het binnen de praktijkopleiding om het laden en lossen in noodsituaties.
  • Toets besloten terrein. Hier gaat het om het manoeuvreren in krappe situaties op een afgesloten terrein.
  • Praktijkexamen. Hier bekijkt de instructeur het besturen van de vrachtwagen in het verkeer.

Wil jij lessen om jouw vrachtwagen rijbewijs te behalen?

Is jouw interesse in de chauffeurs wereld groot? Dan kun jij bij ons de opleiding doen om jouw vrachtwagenrijbewijs C te behalen! Op dit moment is de baangarantie groot, want in de wereld staan ze te springen om chauffeurs, waar wacht je nog op!

Bij ons kun je opleidingen op verschillende manieren invullen. Zo kun jij per week één rijles voor je vrachtwagenrijbewijs volgen, maar indien je meer lessen per week wilt, dan is dat ook mogelijk. De volgende stappen richting jouw vrachtwagenrijbewijs om vrachtwagenchauffeur te worden is het achter laten van jouw persoonlijke gegevens zodat wij contact met jou kunnen opnemen. Zo kunnen wij de opleiding voor jou op maat maken, met als doel het behalen van de theorie en het praktijkexamen!

Leer meer over de kosten vrachtwagen rijbewijs!

Wij rijden met je mee

Neem contact met ons op

Contact